Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е сигурен, че той и отборът са фокусирани върху всички състезания през този сезон, въпреки съвета от някои специалисти на Острова да бъде пренебрегната Шампионската лига.

В интервю легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели мнение, че Ливърпул трябва да остави настрана европейския клубен турнир за сметка на спечелването на титлата във Висшата лига след 28 години чакане.

"Как може да се готвиш за мач и да не си фокусиран върху него? Да пускам резервите в Шампионска лига? Това звучи забавно. Ще трябва да играем на 100%", заяви Клоп.

Ливърпул стигна до финала на миналогодишната Шампионска лига, но загуби от Реал Мадрид с 1:3 в Киев.  

"Много хора ни гледат в мачовете от Шампионска лига. Нашата работа е да се представяме на максимално високо ниво във всеки мач. Да се фокусираш в една надпревара, означава да си аут от друга - ние ще се борим, докато можем", добави той.

"През миналия сезон нямаше как да се фокусираме в една надпреварата, тъй като целта бе класиране в Шампионска лига. Да, сега ротациите ще се увеличат. Така ще използваме максимално нашия състав. Винаги се опитваш да заложиш на най-добрия си отбор. Винаги трябва да се стремиш да даваш най-доброто. Големият брой мачове, разбира се, е препятствие. 

Ливърпул е с пълен актив от точки след четири кръга във Висшата лига. В кръга след паузата за международните мачове "мърсисайдци" гостуват на Тотнъм на "Уембли", като срещата ще можете да гледате в събота, 15 септември, от 14:30ч. по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.