Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се пошегува, че използва различни методи за мотивация на футболистите си в хода на срещите. В последния мач на мърсисайдци срещу Кристъл Палас, спечелен с 2:0, наставникът на „червените” сподели, че в края на срещата играчите му са били по-мудни и е било нужно да ги нахъса допълнително.

Джеймс Милнър даде аванс на Ливърпул в самия край на първото полувреме, а Садио Мане удвои аванса на своите, след като пробяга целия терен, за да вкара за 2:0.

„Можехме да играем по-добър футбол”, сподели Клоп пред BBC Sport. “Първото полувреме бе наистина интензивно и не бе лесно да се взимат правилните решения през втората част. Кристъл Палас имаше своите моменти в мача и знам, че можем да играем по-добре, но съм доволен от крайния развой на срещата”, продължи той.

„В последните минути на срещата, „горивото” на играчите ми определено бе малко и те се нуждаеха от някой треньорски напътствия, които да ги събудят. Изкрещях им да тичат или в противен случай ще ги убия”, сподели германският специалист през смях. „И ето, след това направихме чудесна контраатака в самия край на мача”.

„Нямам интерес да изпращам съобщение до Манчестър Сити, за каквото и да било. Искам да печелим мачовете си, както го сторихме с Кристъл Палас”, завърши Юрген Клоп.

Следващият мач на Ливърпул е домакинство срещу Брайтън в събота.