Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп се оплака от тежкия календар на тима през сезон 2019/2020.

"Ситуацията, в дългосрочна перспектива е неприемлива. Доста тежко е. През този сезон всичко ще е нормално, но в дългосрочен план? Трябва да има промени. Трябва да има почивка. Сезонът на Садио Мане след финала за Купата на Африка става 13 месеца. 13-месечен сезон. Той игра във всички мачове на Сенегал, както и в мачовете на Ливърпул. Нужна ни е нормална почивка", коментира специалистът, който изведе "червените" до триумф в Шампионска лига през миналия сезон.

"Ние трябва да побеждаваме във всеки мач. Как е възможно тогава да имаме развитие? Трябва да имаме необходимото време за възстановяване, а след това отново да играем, както беше в доброто старо време", добави той.

"Говорих, че съм против турнира Лига на нациите. Получи се следното, че имаме Световно първенство, Европейско първенство и Лига на нациите. Само 4 дни след финала в Шампионска лига, играчите заминаха за финала в турнира Лига на нациите, холандци, англичани и Шакири. Сега идва и сезон като Висшата лига стартира преди останалите водещи шампионати, ще трябва да се справим. Ще играем в Истанбул след двубоя с Норич, а след това ще гостуване на Саутхемптън", каза още наставникът на Ливърпул.