Легендата на Ливърпул Фил Томпсън сподели, че мениджърът на тима Юрген Клоп се нуждае от трофей през този сезон. Бившият футболист на мърсисайдци също така иска да види Фабиньо, Джердан Шакири и Даниел Съридж в акция за тима в мача за Купата на Лигата срещу Челси.

Срещата можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 на 26-и септември от 21,45, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Томпсън ще се радва да види ротация в тима, макар да не смята, че „Карабао Къп” е топ-приоритетът за отбора, но смята, че „червените” трябва да дадат всичко от себе си във всяка една надпревара.

„Ще бъде чудесно, ако спечелим турнира, тъй като е още една купа”, сподели Томпсън. „Мисля, че Клоп трябва да спечели нещо тази години, след като се има предвид качеството на състава. Той му дава чудесна възможност да го стори и ще се радвам да вземем и Купата на Лигата. Знаем къде лежат приоритетите на отбора и това е причината да стават изненади в турнира в този ранен етап”, сподели Фил Томпсън.

Бившият бранител на Ливърпул иска да види също така Натаниел Клайн и Жоел Матип в игра срещу „сините” от Лондон, но смята също така, че големите звезди на отбора трябва да бъдат на скамейката, за да дадат максимална възможност за продължаване напред.

„Клоп ще бъде хитър с подбора си, тъй като ни предстоят тежки мачове. По всяка вероятност Шакири ще играе, но трябва да стартират и Клайн, Деян Ловрен, Матип, Алберто Морено и Фабиньо. Ако прибавим Наби Кейта, както и Дивок Ориги и Доминик Соланке, то това е чудесен отбор”, продължи Томпсън.

„Като вземем на предвид старта на сезона, то е ясно, че най-голямата цел е титлата в Премиър лийг, а малко зад нея е Шампионска лига. Това ме води на мисълта, че Купата на Лигата е чудесна възможност за тези играчи”, завърши легендарният защитник на Ливърпул.