Юрген Клоп е в очакването отборът на Манчестър Сити да спечели всичките си мачове до края на Премиършип. Именно заради това босът на Ливърпул потвърди, че тимът му не може да си позволява да прави грешки на пресконференция преди дуела на мърсисайдци с Лестър от междинния 24-и кръг в Англия. Същевременно 51-годишният германски наставник на "червените" сподели, че не се плаши, когато гледа как Ман Сити отбелязва попадения във вратите на противниците.


Ливърпул приема Лестър в поредния си мач от шампионата на Острова, а феновете на английския футбол у нас ще могат да гледат мача на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.


Иначе тимът на Клоп е лидер в класирането с четири точки преднина пред „гражданите” в класирането, като е ясно, че един от двата тима ще вдигне шампионския трофей в края на сезона. Сити пък може да намали дистанция на една точка, ако вземе гостуването си срещу Нюкасъл, отново на живо в каналите на DIEMA XTRA. Мениджърът на манчестърци Пеп Гуардиола потвърди, че ако отборът му допусне грешка, то борбата за титлата свършва.

„За мен няма никакво значение дали играем преди Сити или след тях. Очаквам от тях да печелят всеки един мач. Очаквам да победят Нюкасъл, но въпреки това ще гледам мача”, сподели Клоп на брифинг преди дуела с Лестър.

„Мога да говоря уверено само за себе си. Не седя пред телевизора и да се плаша, когато вкарат гол. Вярвам, че трябва да вършиш своята работа, ако искаш да направиш нещо. Не е нужно да се вглеждаме в другите отбори, тъй като това не помага. Какъвто и резултат да постигне отборът им, то аз очаквам да сме с точка преднина преди нашия мач в сряда”, продължи германецът.

Юрген Клоп очаква отборът на Лестър да е пределно мотивиран при визитата си на „Анфийлд” срещу лидера в класирането. „Клод Пюел каза всичко преди мача. Те обичат да играят срещу челните отбори в класирането. Вече не контраатакуват така, както го правеха преди, но това им е основно оръжие”.

Нападателят на Лестър Сити Джейми Варди има седем гола в осемте си мача срещу Ливърпул, а Клоп вярва, че Варди е един от най-добрите нападатели в дивизията. 

Джейми Варди

източник: Gulliver/GettyImages

„Скоростта, качествата и завършващият удар, които той има са впечатляващи. В миналото обаче направихме някои неща, които го улесниха да ни вкара. Помня дори, че един път Лукас Лейва му даде асистенция. Въпреки това той е един от най-добрите стрелци в лигата. Всяка фибра в тялото чака да направи завършващия удар. Варди се връща да се защитава повече и е голяма опасност за нас”, завърши Юрген Клоп.