Феновете на Манчестър Юнайтед от доста време протестират срещу собствениците на клуба - семейство Глейзър. Те може да се зарадват на новината, че английският бизнесмен Майкъл Найтън прави опит да купи “червените дяволи”. Собствениците на Юнайтед нямат намерение да продават, но може да бъдат притиснати да се разделят с клуба.

“Всеки знае, че имаме нужда от нови собственици. Това е моят стремеж и това са моите цели. Правим отличен прогрес, продължаваме да водим разговори. Сега работим по офертата. Това е вражбедна оферта, което просто означава, че клубът официално не се продава, но моето намерение е да представя на тези собственици легитимна, убедителна оферта, която да казва: “За вас пътят свърши, време е да си тръгвате, защото вашето време изтече”.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

“Феновете по целия свят им дойде до гуша от този режим. Вълнението от новия сезон приключи, след като видяхме представянето срещу Брайтън. Клубът е в криза и ще остане в криза, докато е с тези собственици. Това е ситуацията”, заяви Нейтън.

Майкъл Найтън прави опит да купи Манчестър Юнайтед през 1989 г. Офертата му е 20 милиона лири и е рекордна за времето си. Предложението е прието, но в последствие е оттеглено. След това развитие Найтън купува Карлайл Юнайтед през 1992 г. и е собственик на клуба до 2002 г.