Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира трезва преценка за представянето на своя тим при 3:1 над Арсенал в 3-ия кръг на Висшата лига. Германецът призна, че е бил изненадан от тактическото решение на своя колега Унай Емери да подреди халфовете си в диамант, но като цяло тимът му бързо се е адаптирал и е държал мача под контрол.

„Доволен съм. Толкова рано през сезона изиграхме добър мач. Днес трябва да спомена отново характера, защото бяхме отново невероятни и пълни със страст в играта. Мисля, че трябва имаш тези характеристики, когато играеш срещу тим като Арсенал”, заяви Клоп.

„Ние сме малко изненадани от начин, по който те играха мача. Те излязоха с диамант в халфовата линия и ние трябваше да се адаптираме. Променихме някои неща и се справихме много добре.”

„В последните 10 минути видях владението на топката – 53 на 47 или нещо от сорта – ала в продължение на 80 минути беше много по-различно. В тези 80 минути държахме мача под пълен контрол. Не сме Дисниленд, няма нужда да бъдем вълнуващи във всяка секунда.”

„Имахме достатъчно играчи и крака за бягане, че да ги поставим под напрежение. Крайните ни защитници играха наистина високо. Момчетата направиха това, което поискахме от тях и вкараха красиви голове.”

„Решението за дузпата го считам за напълно очевидно. Третият гол, който Мо отбеляза, беше поразителен, но като цяло нивото на момчетата е сензационно. Нашият интензитет е нашата идентичност и го показахме днес.”

Ливърпул остава единственият тим във Висшата лига, който има пълен актив от 9 точки след първите три кръга.

„Това, което направихме в първите си четири (официални – б.р.) мача, днес го направихме в по-дълъг период и по-прецизно. Хората говорят за защитата ни, за това, за онова – през повечето време играта ни няма нищо общо с последната линия, а как реагираме в определени ситуации.”

„Сухата” мрежа? Щеше да ми хареса, но такива неща се случват. Арсенал са качествен отбор. Не видях чак толкова много шансове, но наистина бяхме в командна позиция и изцяло заслужихме победата”, завърши Клоп.