Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг призна, че получава много по-голяма свобода в играта си от мениджъра Хосеп Гуардиола и това е основната причина да се представя по-силно, отколкото го правеше при Мануел Пелегрини.

Преди началото на миналия сезон английският национал премина от Ливърпул в Сити срещу 49 милиона паунда, като имаше трудна дебютна кампания с екипа на „гражданите“. Към нейния край той дори често се застояваше на пейката и влизаше като резерва. Това доведе до съмнения дали бившият ас на мърсисайдци си е струвал парите, ала сега подобни въпроси изглеждат неуместни.

Срещу Барселона снощи в Шампионската лига той се отчете с асистенция за успеха с 3:1. „Наслаждавам се да работя с Гуардиола. Чувствам по-голяма свобода, усещам, че мога да играя малко повече с топката и че мога да изразяа себе си с всяко докосване и опит за дрибъл“, коментира Стърлинг.

„Под ръководството на предишния треньор, мисля, че – да не казвам нещо негативно – беше различно. На тренировки винаги се стремяхме да играем с максимум по две докосвания, така привикнахме и малко или много забравяш своята идентичност и как да играеш футбол.“

„Това не е моят стил. Моята игра е да получа топката и да се опитам да премина покрай противниците. Сега се уча как да я разнообразявам, за да не се озовавам всеки път в задънена улица. Опитвам се да разбера кога трябва да играя с две докосвания и кога да премина покрай пазача си“, допълни Стърлинг.