Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че очаква тимът му да реагира подобаващо в съботния домакински мач с Тотнъм и да вземе реванш от "шпорите" за отпадането от Шампионската лига в сряда.

"Гражданите" победиха с 4:3 като домакин, но бяха изхвърлени от турнира заради правилото за повече голове на чужд терен, след като загуби първата среща в Лондон с 0:1. Отпадането от Шампионската лига сложи и край на надеждите на Сити за спечелване на квадрупъл през този сезон.

"Ако мислите, че не ме боли или че съм забравил това, което се случи, ще ви кажа, че това не е така. Не искам да виждам играчите да са забравили това, което изживяха. Не искам да чувам, че случилото се е без значение. Искам да видя реакция, предизвикана от болката им. Това, което преживяхме като емоции в сряда, бе невероятно. Повече от 65 000 души се наслаждаваха на момента и просто в един момент всичко бе унищожено", каза Гуардиола.

"Небесносините" са втори в класирането на Висшата лига и изостават с 2 точки от лидера Ливърпул, но са и с мач по-малко.

"Очаквам мачът в събота да бъде също толкова интензивен, колкото бе този в сряда. Може би ще бъде малко по-позиционен, но ще атакуваме. Това обаче не е толкова лесно срещу Тотнъм, защото те са невероятен отбор. Ние обаче ще пробваме", каза още испанецът.

"Повече от 55 хиляди души бяха на върха на щастието и след секунда съсипани. Това не може да се случи никъде другаде в света, освен във футбола. Трябва да живеем със случилото се, да го приемем. Ще остане в мислите ни още дълго време, но в дългосрочен план ще ни помогне да станем още по-добри. Беше тежка нощ, но на следващия ден продължихме напред. Играчите имат възможността да покажат това. Могат да си вземат това, което заслужаваха, този сезон, или следващия, или в следващите 3-4 години. Те ще имат повече късмет в бъдещ момент и ще продължат напред", коментира Гуардиола

Гуардиола отхвърли предположението, че отпадането от Шампионската лига ще спомогне на отбора му да защити по-лесно титлата си във Висшата лига.

"Предпочитам да се бяхме класирали на полуфинала. Ливърпул има достатъчно предимство с почивките, защото те отпаднаха още през ноември и декември от купата на Лигата и купата на Англия", каза още специалистът.