Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино подготвя колосална чистка в тима на „шпорите” през лятото. Според Evening Standard, цяла дузина играчи могат да напуснат лондончани, като сред тях са имена като Киърън Трипиър, Тоби Алдервайрелд и Кристиан Ериксен.

Преди броени дни Тотнъм най-накрая се премести на новия си стадион, а според информациите в Англия, клубът ще се опита да балансира финансите, имайки се предвид, че новото съоръжение струва на клуба близо 1 млрд. паунда.

Листът с играчи за продажба се оглавява от десните бранители Киърън Трипиър и Серж Орие. Трипиър бе един от играчите, които блеснаха с тима на Англия по време на Мондиал 2018 в Рисия, отбелязвайки страхотен гол за „трите лъва” в полуфинала срещу Хърватия, но през този сезон не успява да намери най-добрата си форма.

Очаква се Почетино да се насочи към защитника на Кристъл Палас Аарън Уан-Бисака.

Дани Роуз и Тоби Алдервайрелд също могат да напуснат, ако разбира се, някой прояви интерес към тях. Белгиецът представляваше интерес за Манчестър Юнайтед миналото лято, но така и не последва официална оферта за него.

Виктор Уаниама, Винсен Янсен, Фернандо Йоренте и Джордж-Кевин Нкуду също намират място в списъка, който се допълва още от Ерик Ламела и Муса Сисоко. Плеймейкърът Кристиан Ериксен пък навлиза в последната година от договора си и от клуба искат да вземат възможно най-висока цена, вместо да го изпуснат без да получат и пени. Датчанинът е свързван с Реал Мадрид. Съща е ситуацията и със защитника Ян Вертонген.