Футболистът на Манчестър Юнайтед – Мейсън Грийнууд, получи отлични новини, след като вече е свободен човек, тъй като всички обвинения срещу него бяха свалени. На 30 януари 2022 година нападателят беше арестуван, а по-късно и обвинен в опит за изнасилване, нанасяне на телесни повреди и контролиращо и принуждаващо поведение спрямо бившата му приятелка.

Впоследствие той беше пуснат под гаранция, после пак задържан, но и отново пуснат в изчакване на процеса, който беше насрочен да започне чак на 27 ноември 2023-а година. Днес обаче от полицията обявиха, че Грийнууд вече не е обвиняем.

„В този случай е налице комбинация от оттегляне на ключови свидетели и придобит нов материал, въз основа на което вече не е налице реалистична възможност за налагането на осъдителна присъда. При тези обстоятелства наше задължение е да преустановим случая. Обосновахме решението си на всички страни“, се казва в официалното изявление на полицията.

След задържането му Манчестър Юнайтед се разграничи от него и дори не му даваше да тренира с тима. Грийнууд е част от академията на Манчестър Юнайтед от шестгодишен. Той дебютира за първия състав през 2018-а година. Последният му мача за тима беше на 22 януари 2022-а година срещу Уест Хем Юнайтед.

Скандалът преди точно година избухна, след като в социалните медии бяха публикувани снимки и видеоклипове от жена, която информира за извършено срещу нея физическо насилие.