Райън Гигс се разрида много сериозно в британския съд в сряда, като призна, че прекарването на една нощ в една от килиите в Англия е „най-лошото му преживяване в живота“. Бившият играч на Манчестър Юнайтед и Уелс стана емоционален, когато беше помолен да опише вечерта, в която е бил арестуван за предполагаем удар срещу тогавашната му приятелка Кейт Гревил на 1-и ноември 2020.

Съдебните заседатели в манчестърския кралски съд чуха, че Гигс е бил отведен в полицейското управление в Пендълтън, Салфорд между 22 и 23 часа след предполагаемото нападение. Помолен от своя адвокат – Крис Доу, да опише какво е чувството да си в килия, Гигс отговорил: „Най-лошото преживяване в живота ми“.

20 снимки

След това той се разплакал в свидетелската стая, докато съдиите го гледали изумени. Отнело му няколко минути да възвърне самообладанието си, преди да продължи с показанията си по случая. По-рано заяви пред съда, че бил „объркан и уплашен“, след като е бил обвинен, че е ударил в главата приятелката си. Давайки своите показания, Гигс призна, че Гревил се е опитала да вземе телефона от джоба му, когато се срещнали лице в лице в кухнята на общия им дом, където е станала и въпросната случка.

„Стана много агресивен, след като бяхме един срещу друг, след което ми удари глава“, пък каза жената до уелския бивш футболист.

36-годишната Гревил призна на процеса, че Гигс е поставил двете си ръце на раменете ѝ, след което си врязал главата в нейната.