Сагата "Match of the day" най-накрая приключи в понеделник с възстановяването на Гари Линекер като водещ от BBC. Бившият английски нападател беше временно освободен от задълженията си, след като изпрати серия от политически туитове, но от BBC бяха принудени да променят позицията си след обществената реакция.

Синът на Линекер Джордж беше сред онези, които се застъпиха за него, и сподели екранна снимка на малтретирането, което е получил за това. Въпросният потребител на Туитър каза на Джордж, че трябва да бъде "изгорен на клада", като впоследствие Линекер сподели публикацията със собственика на компанията Илон Мъск. 62-годишният бивш нападател написа: "Това приемливо ли е @Twitter @elonmusk? И нямам предвид граматиката".

Спорът между Линекер и BBC започна, след като той сравни езика, използван в политиката на британското правителство за предоставяне на убежище, с този, който можеше да се намери в Германия от 30-те години на миналия век. Би Би Си му нареди да се извини за действията си и времено го отстрани, след като бившият нападател отказа да го направи. Това доведе до безпрецедентна поредица от напускания и нямаше коментари в отразяването на футбола на BBC през уикенда, което принуди телевизионния оператор да преразгледа решението си и да го повика обратно.

Мъск все още не е отговорил на коментара на Линекер и предстои да видим дали Туитър ще предприеме наказателни действия срещу потребителя, изпратил обидни съобщения на сина му Джордж.