Ръководството на Фулъм в крайна сметка се реши да увлони мениджъра Славиша Йоканович. Сърбинът ще бъде заменен от италианския специалист Клаудио Раниери, който само преди две години вдигна титлата във Висшата лига с тима на Лестър.

Славиша Йоканович класира Фулъм във Висшата лига, но не успя да се справи с големите очаквания в елита на Англия. След 12 кръга от началото на сезона „котиджърс“ заемат последното място в класирането с едва пет точки.

Договорът на Клаудио Раниери с Фулъм е „многогодишен“, обявиха тази сутрин от „Крейвън Котидж“.

„За мен е истинска чест да приема поканата на г-н Хан и да водя Фулъм, фантастичен клуб с традиции и история. Целта на Фулъм не трябва да бъде единствено оцеляването във Висшата лига. Трябва да бъдем труден противник и всички да очакват да печелим. Съставът ни има страхотен талант, който не отговаря на позицията ни в таблицата. Знам, че този отбор е способен на по-добри представяния, за които ще започнем да работим веднага“, сподели 67-годишният Раниери пред официалния сайт.

„Славиша винаги ще има моята благодарност и уважение за всичко, което той направи за Фулъм, за да го върне в елитната дивизия. Вярвам, че всички от семейството на Фулъм ще споделят сърдечните ми чувства към Славиша и ще се присъединят към мен в пожеланията за успехи и щастие, където и да е неговата следваща спирка“, сподели Хан относно Славиша Йоканович.