Бившето крило на Ливърпул Макси Родригес сподели, че при пристигането си в състава на "мърсисайдци" от отбора на Атлетико Мадрид през 2010-та година е излъгал тогавашния наставник Рафаел Бенитес, че може да говори английски. 

Родригес дойде на "Анфийлд" като свободен агент, след като беше носил капитанската лента в Атлетико до този момент. Аржентинецът обаче е трябвало да използва благородна лъжа за знанията си по английски, за да не пропадне трансфера. 

53 снимки

Бенитес е поставил условие всички играчи в тогавашния състав да могат да говорят езика, за да е по-лесна комуникацията. Самият Макси обаче споделя, че е подвел испанския наставник в телефонен разговор преди осъществяването на трансфера.

"Бях много доволен в Атлетико Мадрид, но бях луд по английския футбол. Рафа ми сподели, че е изключително важно всички да знаят английски в съблекалнята и ме попита дали отговарям на условието. Аз, естествено, отговорих положително, не исках трансфера да се проваля!", започна Родригес. 

"На първата пресконференция обаче всичко стана ясно. Бенитес каза, че ще започне първи и после и аз ще говоря. Аз обаче го хванах и му признах, че всъщност единственото, което знам на английски е да кажа "здравейте". 

"Оправдах се, че не исках трансфера да пропадне, а Рафа ми каза, че съм к**и син, след което и двамата се смяхме", завърши разказа си аржентинското крило.