Днес започва сезон 2016/2017 във Висшата лига. Най-интересното първенство в Европа се завръща, а преди старта на сезона има и куп въпросителни.

Ето и част от въпросите, които ще бъдат интересни на любителите на футбола и ще трябва да намерят отговор.

1. Ще бъде доста интересно и извън терените, тъй като едни от най-добрите треньори вече са по терените на Англия - Моуриньо, Венгер, Гуардиола, Клоп, Почетино, Конте - битките ще бъдат жестоки.

2. Какво ще стане с шампиона Лестър? - Клаудио Раниери ще има тежката задача да се справи със серизната конкуренция в лицето на останалите големи отбори. Все ми се струва, че Лестър този сезон няма да може да се пребори дори за място в Европа, но ще видим.

3. Ще върне ли старата слава на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо? - 185 милиона евро за нови футболисти плюс Златан Ибрахимович. Спечелената Къмюнити Шийлд е крачка, но дали и в първенството "червените дяволи" ще вървят възходящо, също така, ще е интересно дали Жозе ще паркира автобуса.

4. Ще се справи ли Гуардиола в Сити? - Хосеп Гуардиола постигна невероятно много неща в Барселона и Байерн Мюнхен, ред е и на Манчестър Сити. Дали испанецът ще успее да наложи методите си при "гражданите" ще се види този сезон.

5. Дали Конте ще изгради нов стил на Челси? - Със сигурност италианският специалист ще промени стила на Челси, но до къде ще успее да стигне, дали пък не и до титлата?

6. Ливърпул и Клоп - Ще успее ли Юрген Клоп да върне старата слава на Ливърпул, ще видим през този сезон.

7. Дали Арсен Венгер ще продължи да води Арсенал и през следващия сезон - Арсен Венгер вече поизчерпа възможностите си като наставник на Арсенал, след като титлата винаги убягва от "артилеристите" в последните години, дали не е вече време за промяна що се отнася до мениджъра.

8. Кой ли ще е първият уволнен мениджър? - Главни фаворити за първо уволнение във Висшата лига са Тони Пюлис от УБА, както и двамата италианци - Франческо Гуидолин и Валтер Мадзари.

Всичко най-интересно от Висшата лига може да следите в ефирa на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2Gong.bg и GONG PLAY,  a шоуто запoчва още днес.