Челси записа 11 поредни победи в Премиършип. Категорично отлично постижение за момчетата на Антонио Конте. 

Силните игри на "сините" от Лондон се дължат на доста фактори. На какво се дължи тази победна серия, имат ли сили лондончани да поддържат тази перфектна форма до края на сезона?

Ето и част от причините за възхода на Челси:

1. Схемата на игра 3-4-3 - След като Конте наложи тази схема на игра лондончани имат 11 победи от 11 мача, 25 вкарани попадения, 2 допуснати.

2. Преобазяването на Диего Коста - диригентът на тима е Еден Азар, който има пълна свобода на действие по терена, но какво прави испанският национал Диего Коста. 13 гола и 5 асистенции в 17 мача. Коста е особен играч, след проваления сезон през 2015/2016, той в момента прави невероятни неща, а явно Конте успява да извади най-доброто от иначе твърдоглавия футболист, който успява да провокира съперниците си по негов особен начин.

3. Използването на надеждни играчи с определени роли - Отлично впечатление прави играта на Виктор Моузес и привлеченият в последния ден на трансферния прозорец Маркос Алонсо. Испанецът е отличен играч в защитата, но не е евективен и ефектен в чуждо поле. Недостатъците си в техническо отношение той покрива с огромен километраж и борба за всяка топка.

4. Енигмата Сеск Фабрегас - През лятото испанецът отказа примамлива оферта от Китай и остана в Челси. Един от най-креативните халфове във Висшата лига не е основен футболист в схемата на Конте, но не се е примирил с тази си роля. Сеск има 8 мача и 1 гол, но винаги когато влезе в игра допринася с нещо за играта на тима.