Хора, подкрепете английския Монтана! Чакайте, за какво става дума, вероятно ще се попитате. Звучи малко като заглавието на стария уестърн „Подкрепете местния шериф“, наистина.

Но не, говорим за водача във Висшата лига Лестър, английския Монтана. С цялото ни уважение както към Лестър, така и към Монтана, виждаме някои сходства между водача в Премиършип и аутсайдера в „А“ група. В исторически план, главно. В синия цвят на екипите също.

Лестър е като нашия Монтана. Никога не е ставал шампион. В дългата история на английския футбол има само едно второ място някога си...през 1928-29 година. Сега обаче лидира. От кръг на кръг шансът за титла, колкото и невероятно да изглежда, се покачва.

Италианският предводител на „лисиците“ Кокала...пардон, Раниери, може и в края да постигне непостигнатата си до момента мечта – да бъде шампион като треньор.

Лестър е като една малка симпатична лисичка в гората тилилейска. Пъхнала муцунка по следата, в надпревара за плячката с мечката гризли и с вълка-единак. И с още много светещи хищни очи зад близките храсти и по-далечните дървета.

Така че, неутрални фенове, привърженици на грандове, по изключение неучастващи този сезон в битката за титлата, подкрепете Лестър.

Ей така, заради разнообразието. И за да се изкефим, че парите на този свят не са всичко. Че има все още някаква романтика. Че може да се побеждава и без торби с финикийски знаци.

Заради Джейми Варди. Заради Рияд Марез. Дори и само заради едно невероятно 11-тактово тики-така в изпълнение на Лестър срещу Ливърпул. Заради световния мултикултуризъм, дори. Защото Лестър е най-шареният етнически град на Острова, с най-много емигранти. Измислете си причина.

Лестър шампион? Все още е невероятно, но може и да стане факт.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS