Феновете на Уест Хeм със сигурност не могат да се оплачат от липса на зрелище в последния сезон за тима на „Болейн Граунд”. Непобедени у дома от август насам, с успехи срещу Ливърпул, Челси и Тотнъм, а оттук до края на кампанията предстои страхотна двойна битка – за Купата и в Лигата – срещу Манчестър Юнайтед. Определено вълнуващ край на една история, която започва още през 1904 г.

Бъдете сигурни, че стадионът ще бъде пълен до краен предел, а атмосферата – неповторима в последните два мача срещу „червените дяволи”, които доминират в английския футбол от създаването на Висшата лига през 92-а.

През годините „чуковете” изградиха „железен” навик да удрят Манчестър Юнайтед, точно тогава, когато боли най-много. През 92-а ги спряха за титлата, когато вече бяха изпаднали, отнеха им още един шампионатен трофей през 95-а, а дали си спомняте песничката на феновете им за Фабиен Бартес от 2001-а – доста е нецензурна, затова и спираме дотук. А иначе листът с нанесени разочарования по гранда от Манчестър е доста по-дълъг.Така че предвид настоящото състояние на „червените дяволи”, които изглеждат буквално зашеметени, те определено ще бъдат приветствани на „Болейн”, а привържениците на Уест Хeм доволно потриват ръце.
Да, Манчестър Юнайтед може и да е една позиция по-високо от Уест Хeм в класирането на Висшата лига, но е вкарал 13 гола по-малко, а и разликата в доставяното зрелище напоследък е несравнима.

Фактът, сам по себе си, че предстои двубой, в който „чуковете” излизат срещу точно този съперник от позиция на напълно равностоен отбор, допълнително ще налее гориво в резервоара им. Преди месец очертаващата се победа на Уест Хeм на „Олд Трафорд” във ФА Къп бе спряна от едно много спорно съдийско отсъждане, когато Бастиaн Швайнщайгер прегази стража Дарън Рандълф, за да може Антони Марсиал да изравни. А в последно време реферските решенията срещу лондончани зачестиха и в първенството, което е и една от причините те да се намират под настоящия си опонент. Тази насъбрала се ярост се очаква да бъде пусната на свобода именно сега, в един от най-важните мачове, които някога са се играли на „Болейн Граунд”.

И докато от едната страна е плашеща смесица от умения, увереност и жажда за реванш, от другата е един доста разклатен тим, който бе пометен от Тотнъм през уикенда и бе наскоро изхвърлен от яростния си опонент Ливърпул в Лига Европа. Бъдещето на Луис ван Гаал на „Олд Трафорд” става все по-несигурно, а момчетата на Славен Билич отлично знаят, че ще нанесат може би съкрушителен удар по холандеца, ако отрежат последния му път към трофей през този сезон.

Съставките са налице – дух и непримиримост, показани срещу Евертън и Арсенал, чувство за неправда, последна битка на този стадион във ФА Къп, а ето ми още един съвсем малък детайл – залогът сега е място на „Уембли”. Всичко това прави един уникален коктейл, който ще бъде украсен от милиони балончета и ще направи сцената в Източен Лондон арена на битка, която просто не трябва да пропускате!