Автобусът на Ливърпул беше блокиран по пътя към "Олд Трафорд" от автомобили, които спряха на платното и му попречиха да премине. "Мърсисайдци" излизат тази вечер от 22:15 ч. срещу Манчестър Юнайтед в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига. 

Около стадиона също започват да се събират фенове, които са готови са нов протест.

Футболистите и щабът на Манчестър Юнайтед са пристигнали на "Олд Трафорд" седем часа преди началото на дербито с Ливърпул. Този ход, който бе пазен в пълна тайна до самата му реализация, е част от предпазните мерки, които взеха в клуба срещу евентуални нови протести на феновете.
 
Дербито трябваше да се играе на 2 май, но бе отложено заради масови протести на привържениците, при които се стигна до нахлуване на терена, а впоследствие и до сблъсъци с полицията.

Играчите са пристигнали днес с личните си автомобили около 13 часа местно време. Още в подстъпите към стадиона пък полицията е изградила пропускателни пунктове, за да се ограничи достъпа на всякакви външни лица в близост до "Олд Трафорд".  Междувременно два автобуса на Юнайтед са се придвижили до хотел "Лаури", където традиционно отсядат футболистите на "червените дяволи" преди мач, за да заблудят феновете и да отвлекат вниманието.