Наставникът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса призна, че много харесва играта на Ливърпул и често гледа мачовете на мърсисайдци. Новаците се изправят срещу актуалния шампион на Англия в понеделник.

Срещата е с начален час и ще може да проследите на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

"Обичам да гледам Ливърпул. Те винаги играят по един и същ начин. Според мен това е голямо признание за отбора. В техния тим няма футболист, който да не е готов да получи топката и да я отиграе. Те имат офанзивна мощ, бековете им са крила, крилата са централни нападатели в определи моменти от един мач. Те са отбор, който постоянно играе добър футбол. Прекрават повече време в нападение, отколкото в защита. Като всеки друг отбор те си имат върхове и падения", говори мениджърът Биелса. 

Миналата седмица Лийдс победи Манчестър Сити, но според Биелса отборът му не се е представил добре срещу големите отбори в Англия през този сезон. "Само срещу Арсенал играхме равностойно през първото полувреме на домакинството ни. След почивката бяхме с човек повече. Срещу Манчестър Юнайтед не заслужавахменещо повече. Двата мача с Челси бяха трудни, особено първия. Равенството с Челси беше заслужено, но те доминираха. С Манчестър Сити вкъщи равенството беше справедлив резултат, а миналата седмица те бяха по-добри от нас през първото полувреме. Като цяло срещу отборите от традиционните топ 6 не успяхме да бъде равностойни", констатира аржентинецът.