Арсенал отмени предсезонното си турне в САЩ заради няколко положителни случаи на КОВИД-19, съобщиха от клуба.

Английският тим планираше да участва на турнир във Флорида този месец заедно с Евертън, шампиона от Серия А Интер и колумбийския екип Мийонариос.

"След няколко положителни тестове за КОВИД-19 сред играчите, които утре ще пътуват до САЩ, за съжаление бяхме принудени да се оттеглим от турнира за Купата на Флорида. Това трудно решение се основава на осигуряване на здравето и благосъстоянието на нашите играчи и служители", заявиха от Арсенал в профила си в Туитър.

Лондонският тим трябваше да се изправи срещу Интер в неделя, а победителят да играе срещу Евертън срещу Милионариос на 28 юли.

Междувременно от Евертън заявиха, че полузащитникът Фабиан Делф няма да пътува с отбора до Орландо "като предпазна мярка, след като е бил в контакт с човек, който е дал положителен тест за КОВИД-19".

"Делф ще поднови предсезонната си подготовка веднага щом приключи карантината му", се казва в изявление на мърсисайдския клуб.

Арсенал завърши на осмо място във Висшата лига миналия сезон и започва кампанията си за 2021/2022 с новака Брентфорд на 13 август.