Представянето на Арсенал срещу Лестър бе шеметно. Тимът спечели с 3:1 след завладяващ футбол през втората част, с което се утвърди като отборът в най-силна форма от всички Топ 5 първенства на Стария континент.

След по-тромавите първи дни (две загуби в първите два кръга) на новия мениджър Унай Емери, "артилеристите" се завърнаха буреносно сред големите фаворити за челните места с един наистина главозамайващ, реактивен и мултикомбинативен футбол.

В момента Арсенал е в серия от 10 поредни победи във всички турнири - 7 във Висшата лига, 2 Лига Европа и една в Купата на лигата. 

Подобна серия имаше и Ювентус преди последния уикенд в Серия А, но "Старата госпожа" не успя да задържи аванса си срещу Дженоа у дома и завърши 1:1, което коства 11-ия пореден успех на тима от началото на сезона.

Останалите тимове с победни серии в Европа са ПСЖ (Франция) - 7 поредни победи, Интер (Италия) - 7, Валядолид (Испания) - 4 и Борусия Дортмунд (Германия) - 4.

Възходът на Арсенал няма как да се дължи на друг освен на мениджъра Унай Емери. Позиционен, скоростен, нападателен футбол, който има за цел да флиртува с празните пространства между отделните звена на съперника. Един от силните ходове на испанеца сякаш бе да вкара сред титулярите двамата франкофонски нападатели - Пиер-Емерик Обаменяг и Александър Лаказет (11 попадения за дуото в последните 10 кръга), които изящно завършват подаванията на намиращия се в суперформа германец Месут Йозил.

Положителното за феновете на Арсенал е, че при всички тези успехи техният тим просто се забавлява в атака. 30 гола в 10 мача си е наистина знаково постижение (3 гола на мач). В момента тимът е 4-ти с 21 т., наравно с Челси, който е 3-ти, и на два пункта зад лидерите Ливърпул и Манчестър Сити (23 т.).

Големият въпрос е израснал ли е Арсенал след ерата "Венгер", в която, най-вече в последните й 10 години, подобни дълги победни серии през есента обикновено приключваха безславно и безпаметно в края на януари или февруари.