Агентът на Ектор Бейерин е в Лондон днес, за да проведе среща с борда на Арсенал, с цел прекратяването на договора на испанеца. Десният бек е решен да се върне да играе за Реал Бетис.

Бейерин прекара миналия сезон под наем на „Бенито Виламарин” и се наслади на всяка минута от него. Бетис е отборът, който баща му, андалуски имигрант в Каталуния, е подкрепял от дете и синът му имаше честта да ги представлява.

Испанецът им помогна да завършат пети в Ла Лига, класирайки се за Лига Европа. Купата на Краля, която те спечелиха след изпълнение на дузпи срещу Валенсия, потвърждава възхода им, тъй като това е първата им титла от 2005 година насам.

Бейерин започва кариерата си в Барселона, неговия местен клуб, преди да замине за Арсенал на крехката възраст от 16 години. Той прекарва цялата си кариера на стадион „Емирейтс” в Лондон, с изключение периодите под наем в Бетис и преди това в Уотфорд. За изминалия сезон той направи 32 изяви за Бетис във всички състезания през миналия сезон, като осигури пет асистенции, и се радваше на публичност, която едва ли ще има при „топчиите”.