Отборът на Тотнъм победи с 5:4 Лестър в мача от последния 38-и кръг на Висшата лига. Така „шпорите“ събраха 77 точки на третата позиция, а „лисиците“ приключиха девети с 47.

Срещата на стадион „Уембли“ бе изгледана на живо от бившия нападател на лондончани Димитър Бербатов, който бе заел място в ложата. На стадиона бе и Пол Гаскойн.

Една от интригите в срещата бе дали Хари Кейн ще успее да се пребори за голмайсториския приз във Висшата лига. Нападателят наниза два гола, което обаче се оказа недостатъчно, и с 30 попадения остана на две зад звездата на Ливърпул Мохамед Салах (32). Останалите реализатори за успеха на състава на Маурисио Почетино бяха Ерик Ламела, който също се разписа на два пъти, и Кристиан Фукс, отбелязал си автогол.

За „лисиците“ Джейми Варди реализира два гола, а Риад Марез и Келеши Ихеаначо добавиха по едно попадение.

Начало на голеада поставиха гостите от Лестър в 4-ата минута. Риад Марез центрира от фаул, а Джейми Варди се откъсна от персоналния си пазач и направи 1:0.

Три минути след това Тотнъм изравни. Хари Кейн получи превъзходен пас отляво и след като напредна и направи две крачки в наказателното поле, успя да прокара топката в мрежата на Лестър за 1:1.

Гостите излязоха отново напред в резултата в 16-ата минута. След няколко карамбола в пеналта, топката се озова в Риад Марез, който овладял малко зад точката на дузпата, насочи мощен удар за 2:1.

Така „лисиците“ се оттеглиха на почивка с преднина в резултата, като преди това Юго Лорис бе направил чудесно спасяване след удар на Демарай Грей.

Лестът покачи на 3:1 в 47-ата минута. Мощна тупалка на Ихеаначо пред дъгата на наказателното поле влетя в мрежата на Лорис. Две минути след това, при хубава триходова комбинация Ерик Ламела засече във вратата на Лестър за 2:3.

Паритетът бе възстановен след автогол на Кристиан Фукс, който изчисти злощастно – 3:3.

Ламела изведе Тотнъм напред след 60 минути игра. Попадението му дойде след центриране отдясно, като за Ламела остана само да засече за 4:3.

Лестър не се предаде и Джейми Варди изравни с превъзходен удар леко под диагонал отляво в 73-ата минута (4:4), а точка на спора бе поставена в 76-ата минута, когато Хари Кейн получи отляво и след като излъга няколко бранители успя да се освободи и да стреля прецизно за 5:4.