Отборът на Манчестър Сити нямаше никакви проблеми срещу закъсалия Уест Хем в отложения двубой между двата тима от 26-ия кръг на Висшата лига. Двата тима не успяха да изиграят срещата преди няколко дни заради урагана Сийра.

Днес възпитаниците на Пеп Гуардиола се наложиха над „чуковете” с 2:0 пред полупразните трибуни на „Етихад” в Манчестър. Така разликата на върха в класирането между Ливърпул и Манчестър Сити отново е 22 точки. В този кръг „червените” надделяха трудно над  Норич с 1:0.

Очаквано мачът започна с домакински натиск на Манчестър Сити, а първата възможност за „гражданите” дойде още в 6-ата минута. Давид Силва изведе по отличен начин Габриел Жезус, който овладя добре на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, но вместо да стреля, реши да лъже вратаря на гостите и сгреши. Топката му бе избита от защитник в корнер. Две минути по-късно Серхио Агуеро стреля много технично с външен фалц, но топката профуча покрай десния страничен стълб.

В 13-ата минута Де Бройне също пробва късмета си с далечен удар, но след рикошет, Фабиански успя да избие. Още в следващата атака Де Бройне отново бе забъркан в опасност пред вратата на гостите. Белгиецът изведе сам срещу вратаря Габриел Жезус, но бразилецът отново се забави с изстрела и той бе блокиран от бранител на „чуковете”.

Натискът на „гражданите” все пак даде резултат след половин час игра. След изпълнение на два поредни корнера отляво на атаката на домакините, при второто центриране Родри успя да засече топката с глава и да я насочи технично към далечния ъгъл на вратата за 1:0. Първоначално останаха съмнения, че непосредствено преди коженото кълбо да пресече голлинията, Лапорт докосва топката.В крайна сметка обаче, голът официално бе записан на името на Родри.

Три минути преди почивката дойде първият и единствен реален шанс за гол пред Уест Хем през първите 45 минути. Антонио проби много добре отдясно и центрира прострелно успоредно на голлинията, но Сондграс се размина с топката и не успя да засече от един метър.

До края на първото полувреме Сити имаше още един шанс да увеличи преднината си, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка разделяни от един гол разлика.

Втората част отново започна под диктовката на домакините. След час игра мениджърът на гостите Дейвид Мойс трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Райън Фредерикс извади рамо и трябваше да бъде заменен от Пабло Сабалета, който бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете на „гражданите”.

Само две минути след промяната в отбрана за Уест Хем, Сити удари за втори път. Този път точен бе Кевин Де Бройне. Белгиецът комбинира с Бернанрдо Силва в пеналта и след двойно подаване, успя да отправи мощен шут по диагонала за 2:0.

Футболистите на лондончани така и не успяваха да затруднят сериозно отбраната на Манчестър Сити, а вратарят Едерсон нямаше почти никаква работа в по-голямата част от срещата на „Етихад”.

Gulliver/GettyImages
27 снимки


МАН СИТИ – УЕСТ ХЕМ 2:0

1:0 Родри 30', 2:0 Де Бройне 62'

Стадион: „Етихад”, Манчестър

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Лапорт, Менди, Родриго, Де Бройне, Давид Силва, Бернардо, Габриел Жезус, Агуеро

Мениджър: Пеп Гуардиола

Уест Хем: Фабиански, Фредерикс, Диоп, Огбона, Кресуел, Райс, Нобъл, Соучек, Сондграс, Антонио

Мениджър: Дейвид Мойс