Манчестър Юнайтед допусна сериозен гаф, като потвърди, че норвежката легенда на клуба Оле Гунар Солскяер ще бъде временният мениджър на отбора и ще замени Жозе Моуриньо на поста до края на сезона, когато ще бъде назначен постоянен мениджър.

Както подчертават от “BBC”, все още няма официално съобщение от клуба, в което да се съобщава името на новия временен мениджър на „червените дяволи“, но в една статия на сайта на Манчестър Юнайтед от вторник Солскяер бе посочен, като „нашия временен треньор“. Текстът впоследствие беше премахнат.

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо във вторник заради незадоволителните резултати на отбора.

След две години и половина начело на "червените дяволи", португалецът бе уволнен. Той ще получи 22.5 милиона паунда компенсация.

Що се отнася до Солскяер, той е треньор на норвежкия Мьолде, където сезон 2018 вече прикючи и паузата до началото на новия е чак до март.

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг пожела успех на Солскяер като „новия временен мениджър на Манчестър Юнайтед“, но след това изтри съобщението, което публикува в социалната мрежа Twitter. 

Очакваме в следващите часове да разберем дали Солскяер официално ще бъде назначен за временен мениджър на Манчестър Юнайтед или решението на шефовете на клуба ще бъде друго. 

Именит норвежец също вариант за Манчестър Юнайтед

Играчите на Юнайтед знаят името на новия си мениджър

Войната свърши

Ерата на Специалния на "Олд Трафорд" в снимки

Реал Мадрид пожела Моуриньо 

Клоп: Жозе има моето уважение

Жестоките шеги на гърба на Жозе Моуриньо заваляха

Животът на Моу в Манчестър: 895 дни в хотел за близо 800 хиляди паунда​

Сметката: Жозе пръсна £370 млн. и не взе голям трофей​