Ръководството на Ливърпул официално парафира нов договор с 18-годишния нападател Пол Глацел. Специалното в случая е, че офертата и самият акт на преподписване идват в период, в който младокът се възстановява от доста сериозна травма в коляното.

Документалната част около родения в Ливърпул германец приключи успешно днес. Младокът продължава своя процес на рехабилитация заради контузията, която го сполетя още в първия мач на „червените” от лятната им подготовка (срещу Транмиър Роувърс на 11 юли).

„Чувството е невероятно”, коментира Глацел. „Бях разочарован да се контузя в началото на подготовката, но сега всичко е страхотно. Клубът доказа, че вярва в мен. Сега мога да се фокусирам върху възстановяването си и да се върна обратно на терена.”

От Ливърпул не уточниха в детайли срока на дотовора и го описаха единствено като „дългосрочен”. „В клуба съм вече толкова време и просто искам да продължа, за да разбера докъде мога ад стигна. Дано сега осъществя пробив и продължа напред. С новия договор всичко е по-лесно.”

„От психологическа гледна точка за мен е добре вече да мисля единствено за рехабилитацията, като знам, че моите хора вярват в мен. Те знаят, че ще се върна по-силен след тази травма, а аз ще бъда готов, когато отново стъпя на терена”, добави талантът.

През предходната кампания Глацел отбеляза впечатляващите 28 гола за формацията до 18 години. През лятото той тренираше с първия тим до злополучния миг на травмата.