Изглежда бившият треньор на Челси, Маурицио Сари, не е оставил добри спомени в част от играчите на "сините". Гари Кейхил, който прекара 7 години на "Стамфорд Бридж" и бе капитан на "сините", коментира връзката си с италианския специалист и призна, че "трудно би го уважалавал след някои неща, които е сторил". 

Последният сезон на 34-годишният защитник в Западен Лондон бе именно под ръководството на Сари, когато Кейхил записа само 8 мача във всички турнири. 

"Заминахме за Световното през 2018, стигнахме до полуфиналите, така че пропуснах подготовката преди сезона", заяви Кейхил.

"Сари прекалено много се вглеждаше в тактиката, а аз пропуснах всичко това. Ако трябва да съм честен, през половината сезон връзката помежду ни въобще я нямаше. Не мисля, че това е нещо, което може да се възстанови", призна англичанинът. 

Кейхил заяви, че никога не е получил шанс да опита да убеди Сари, че може да бъде част от неговите тактически планове. 

"Трудно е да го уважавам след нещата, които направи. Все пак уважавам изключително много клуба и играчите. Не трябваше нещата да се случват по този грешен начин. Това бе един от най-трудните периоди, през които съм преминавал."

"Най-тъпото е, че когато не играеш известно време, ти си извън форма и записваш лоши резултати. Но знаех, че ако ми даде шанс в 4 или 5 последователни мача, аз ще се възползвам от него и ще върна формата си. Изгарях от желание да се докажа. Трябваше просто да ми даде възможност, за да заслужа фланелката обратно. Проблемът е, че той никога не го направи", заяви Кейхил.