Отборът на Манчестър Юнайтед изпусна победата  при домакинството на Саутхемтън, завършвайки 2:2  в последен мач от 35-тия кръг във Висшата лига. Гостите поведоха още в 12-та минута с гол на Стюарт Армстронг, но с попадения на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал в 20-та и 23-та минута "червените дяволи" направиха пълен обрат. В 6-та минута на добавеното време на второто полувреме обаче Майкъл Обафеми огорчи "червените дяволи", за да изкове заслужена тпочка за своя тим. 

Момчетата на Ралф Хазенхютел започнаха по-добре срещата и още в 12-та минута усилията им бяха увеначни с успех. Нейтън Редмънд успя да вземе топката от краката на разконцентрирания Пол Погба и да намери Стюарт Армстронг на далечната греда, където той не сгреши за 1:0. 

Радостта на "светците" обаче беше кратка. В 20-та минута грешникът за гола на Саутхемптън Пол Погба успя да намери с прецизен пас в наказателното поле на "светците" Антони Марсиал, който задържа отлично, за да намери непокрития на далечната греда Маркъс Рашфорд, който разстреля стража на гостите за 1:1. 

Само три минути по-късно обратът на "Олд Трафорд" беше пълен. "Червените дяволи" успяха да организират страхотно изнасяне на топката, при което Бруно Фернандеш намери Антони Марсиал на крилото. Французинът заходи в типичен свой стил, нагласяйки кълбото на десния си крак и разстрелвайки стража на гостите Алекс Макарти в близкия му ъгъл. 

През втората част темпото на терена поспадна, като въпреки всичко домакините имаха отличен шанс да увеличат преднината си. В 68-та минута Рашфорд беше намерен на точката на дузпата, но ударът му някак беше париран от Алекс Макарти, който предотврати трети гол във вратата си. 

Четири минути преди края на срещата гостите бяха близо до изравнителен гол. След страхотен индивидуален рейт отляво Нейтън Редмънд навлезе в наказателното поле и стреля, но Де Хеа се справи по чудесен начин, за да запази трите точки за своя тим. 

Буквално в 6-та минута на добавеното време обаче гостите все пай бяха наградени за своята упоритост. След изпълнение на корнер защитник на Саутхемптън отклони, за да може Майкъл Обафеми да се разпише на задната греда, за да оформи крайното 2:2. 

По този начин момчетата на Оле Гунар Солскяер изпуснаха възможността да се наредят еднолично на 3-та позиция в класирането. Вместо това те останаха 5-ти, с 59 точки, на само пункт зад 3-тия Челси и на равни точки с 4-тия Лестър. Саутхемптън, от своя страна, остана 12-ти, с 45 пункта от 35 мача.