Гол с ръка на Хавиер Ернандес - Чичарито, (29') позволи на Уест Хам да победи Фулъм с 3:1 в в лондонското дерби от 27-ия кръг на Висшата лига.

Гостите поведоха с попадение на Райън Бабел още в 3-ата минута, но още до почивката позволиха обрат до 2:1. Едно от попаденията падна след гол с ръка, дело на Чичарито, който засече свален топка от корнер на далечна греда.

5 минути преди края на първата част Иса Диоп вкара втория гол за своя тим след нов корнер, а крайното 3:1 оформи Михаил Антонио (92') в добавеното време на втората част.

След този успех Уест Хем е 9-ти с 36 точки, докато Фулъм продължава битката за оцеляване, като е 19-ти със 17 точки.

Началото бе силно за гостите. Райън Бабел се измъкна зад защитата и се озова сам срещу стража на домакините, но не успя да го преодолее, след като стреля в главата му. Само няколко минути след това Бабел се реваншира, след като се възползва от хубав пас на Сесеньон в наказателното поле. Там холандецът нямаше проблеми да вкара и даде аванс на своя тим.

В 29-ата минута Уест Хем изравни. Подаване от корнер затрудни Серхио Рико, който неуверено и боксира топката, но тя остана в опасна близост до вратата му. "Чуковете" се ориентираха по-добре, като Анджело Огбона и Иса Диоп изпратиха кълбото до далечната греда. Там бе Ернандес, който си помогна с ръка, за да изравни.

В 40-ата минута поредното центриране от корнер завари бранителите на Фулъм неподготвени. На близка греда Иса Диоп отскочи мощно и се разписа с глава за 2:1.

До края на срещата контрите на Уест Хам станаха все по-опасни. В 78-ата минута Арнаутович стреля отблизо с глава, но Рико спаси. В 89-ата минута и гредата попречи на австрийския национал, но той все пак успя да допринесе за успеха на отбора си в добавеното време, когато с перфектно центриране намери Антонио и той с глава оформи крайното 3:1.

Междувременно в друг мач от същия кръг Уотфорд надви Кардиф с 5:1. Хеттрик за „стършелите“ реализира Жерар Деулофеу, а Трой Дийни добави още две попадения. За Кардиф точен бе Сол Бамба. В класирането Уотфорд е на седмото място с 40 точки, а Кардиф е 17-ти с 25.