Премиър лийг и английската футболна лига признаха за феновете, че няма да се търси „бърз отговор” за това как и кога футболът ще се завърне обратно след нахлуването на пандемията COVID-19 в световен план. Премиър лийг, АФЛ и женската Супер Лига на Острова са спрени най-рано до 30-и април заради коронаивурсната зараза.

30 снимки

Крайният срок за удължаване може да бъде коригиран след съгласуването с ФА. Съобщението до футболните фенове пък гласят, че всички спрени дивизии в Англия може да започнат в по-нататъшен етап, като няма да се форсира подновяването на кампанията. „COVID-19 представлява за нас огромно предизвикателство в това странно време за всички и хората, които са въвлечени в тази епидемия. Всички сме обединени от факта да върнем играта, която обичаме, но само, когато това може да се счита за спокойна ситуацията. Напълно нормално е феновете да имат редица въпроси за сезона и клубовете, които следват, но ние няма да търсим бързи отговори с крайните решения. Обстоятелствата се променят на всеки миг и феновете могат да следят всички информации своевременно от нас”, написаха в общо становище страните, цитирани от английските медии.

getty images
17 снимки

Писмото също така призовава феновете да участват в спазването на заръките на британското правителство с мерките за коронавируса.. „Асоциацията на футболните привърженици, Висшата лига, АФЛ и ФА искат да подчертаят, че клубовете и техните фенове играят жизненоважна роля в подкрепата за ръководните фактори и правителството за осигуряване на сила и солидарност на общността. Въпреки че няма футбол, нашият спорт все още играе основна роля. Клубове и фенове реагираха великолепно с някои свои деяния, като има вече стотици доброволци, които подкрепят най-нуждаещите се в техните местни градове. Много групи фенове в цялата страна показаха колко ценни са те. Видяхме тръстовете на фенклубовете, които набират хиляди паунда в градовете си, за да се доставят пакети с храна и средства, които помагат на персонала на НЗО”, признаха още от лигата.

Getty Images
32 снимки