Привържениците на английския Шефийлд Уензди са във възторг от представянето на българския нападател Преслав Боруков за формацията на „кукумявките’ до 23 години. Родният младежки национал впечатлява с представянето си и успя да хване около на мениджъра на първия отбор Гари Монк.

Боруков, който е започва кариерата си в Левски, все още няма официален дебют за първия тим на Уензди, но по всичко личи, че е въпрос на време той да се случи.

Част от феновете на втородицизионния английски тим вече призоваха наставника гари Монк да се възползва от услугите на Боруков и той да получи шанс в мъжкия тим.

„Физически силен нападател, който се откроява при отиграванията след центрирания и при задържането на топката. Българинът подписа своя първи професионален договор с клуба от Йоркшър през юни миналата година, но все още не е направил дебют за първия тим. Освен водещият голмайстор на отбора Стивън Флетчър, останалите опции за Гари Монк в предни позиции са доста ограничени този сезон – Ади Нухиу, Сам Уинал и Джордан Родс са вкарали общо едва три гола в общо 18 участия”, пише едно от местните издания в Шефийлд.