Нискоразреден отбор от Англия беше изхвърлен административно от турнира за Купата на ФА с решение от днес, тъй като не е била платена глоба на техен играч в размер на 10 паунда.

Старши треньорът на Лидърленд Ремика, който се състезава в деветото ниво на футбола в Англия, е пуснал на терена, без да знае това, футболист без платена глоба след наложено наказание. Това се е случило при победата им от предварителния кръг срещу Чарнък Ричард на 11-и август.

Футболистът е играл в друг отбор, където му е било наложено наказанието, а през лятото се е присъединил към Лидърленд- тим от района на Мърсисайд.

"Въпреки че ние обмислихме казуса и опитваме да се защитим по възможно най-добрия начин, днес Футболната асоциация го реши според нейните правила и прие, че футболистът е доказано нередовен“, се казва в изявление на клуба.

"Това е огромен удар с поредица от различни негативни последици за нас, включително финансови загуби от отнет награден фонд, бъдещи приходи от билети и постъпления от еднократни реклами за мачове от турнира срещу по-силни противници.

"Санкциите наистина са значителни за такова дребно провинение, което отгоре на това не е и по наша вина. Но ние трябва явно да го приемем и да се се примирим, като в същото време си научим урока. И догодина да се върнем по-силни“, се казва в изявлението на клуба.

При това положение Чарнък Ричард продължава служебно напред и на 4-и септември ще играе в следващия кръг срещу Лийк Таун.