Отборът на Лестър Сити постигна изключително драматична победа с 2:1 като гост на Бърнли в двубой от 31-ия кръг на Висшата лига.

Попаденията за дъждовния успех резлизираха Мадисон и Уес Морган, но страстите бяха най-нагорещени в началото и в края на мача. Още в 4-ата минута „лисиците” останаха с човек по-малко след червен картон на Хари Магуайър, а победния гол падна в продължението, благодарение на Морган.

Ранна драма беляза срещата. Още в 4-ата минута Хари Магуайър фаулира Гудмундсън, който се откъсваше сам срещу вратаря, а Майкъл Оливър не се поколеба веднага да му покаже директен червен картон. При последвалия удар, Каспер Шмайхел се оказа на мястото си, за да отрази удара и запази мрежата си суха, поне в началото на срещата.

Червеният картон е най-бързият във Висшата лига от 2015 година насам. Магуайър беше декориран в 3.11 минута, като Гарет Макоули получи своя в 1.29 минута през март 2015.

Въпреки това, дори и с 10 души гостите успяха да стигнат първи до попадение. В 33-ата минута Мадисон се разписа от пряк свободен удар за 1:0.

Само 5 минути по-късно обаче домакините от Бърнли изравниха. Дуайт Макнийл отправи диагонален удар по земя от границата на наказателното поле за 1:1.

Развръзката дойде точно както и започна мачът. С драма. В даденото от съдията продължение след центриране отдясно, Уес Морган се извиси и засече топката за крайното 2:1.

След успеха Лестър е на 10-о място с 41 точки, докато Бърнли е над опасната зона, на 17-а позиция с 30 пункта.

В друг мач от кръга Борнемут и Нюкасъл не успяха да се победят и завършиха 2:2. „Свраките” поведоха чрез Саломон Рондон, но домакините върнаха два гола чрез Джошуа Кинг. Едва в последните секунди на срещата Нюкасъл стигна до равенството с точен удар на Мат Ричи.

В последния мач от съботната програма Уест Хем се наложи с 4:3 на Хъдърсфийлд, след като успяха да обърнат от 1:3, а в заключителните минути Чичарито донесе успеха с две попадения.