Битката във Висшата лига е повече от завързана, до края на шампионата остават 9 кръга, а Лестър все по-уверено се утвърждава на първото място.

Гледайки класирането "лисиците" са лидери с актив от 60 точки с 5 преднина пред Тотнъм и 8 пред Арсенал. Не всичко е загубено за момчетата на Арсен Венгер, а ето и причините да се вярва в техния успех.

"Артилеристите" имат най-добрата програма до края на първенството, още повече на домашната сцена. Домакинства на УБА, Уотфорд, Кристъл Палас, Норич и Астън Вила. Гостуванията са на Евертън, Уест Хем, Съндърланд и Манчестър Сити.

От първата половина на таблицата са само два тима - "чуковете" и Манчестър Сити (в предпоследния кръг), а "гражданите" не са това което бяха преди.

Едва ли тимът на Пелегрини ще се впусне в битка за титлата, след като спечели турнира за Купата на Лигата и изостава от Лестър с 10 точки. Участието в Шампионска лига също разсейва тима от Манчестър.

Тотнъм е с преднина от 3 точки пред Арсенал и ми е доста симпатичен тим, но има много тежка програма. Гостувания на Ливърпул, Стоук Сити и Челси, мач с Борусия Дортмунд в Лига Европа, не е ясно как Маурисио Почетино ще разпредели силите на тима в тези надпревари.

Лестър в момента е с най-добрата позиция за атака на титлата. Това е шансът на живота им, но те разчитат на един постоянен състав, тъй като успяха да се предпазят от трайни контузии и наказания. Липсата на един от лидерите на тима Нголо Канте в двубоя с УБА доведе до загубата на две точки. Оставащите двубои до края за "лисиците" не изглеждат страшни, но не са и сладки, след като в последните 3 кръга имат гостуване на Манчестър Юнайтед, домакинство с Евертън и гостуване на Челси.

Феновете на Арсенал могат да се надяват тима да стане шампион и имат всички предпоставки да се радват накрая, тъй като във Висшата английска лига всичко е възможно.

Всичко най-интересно до края на кампанията може да проследите в ефира на DiemaDiema Sport, Diema Sport 2, Nova Sport, и платформата Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS