Арсен Венгер поиска да бъде премахнат януарският трансферен прозорец. Влизаме му в положението, след събитията от последния месец, в Нюкасъл говорят по-добре френски и от самия него. Дискусия може и да има, но е малко вероятно предложението на специалиста да бъде прието. Прословутата криза не попречи на футболните босове да завъртят добра сума пари по време на трансферния период.

Най-забележителни бяха сделките с Марио Балотели и Дейвид Бекъм. Ветеранът от Англия подписа стилно с ПСЖ. В Париж видяха модерната прическа на Бекъм и очакват да помогне на лъскавия им проект. Бекс продължава да е ходеща реклама. Дали ще промотира боксерки или ще играе футбол, няма голямо значение. Бекъм си е Бекъм и продължава да е вървежен продукт.

Добрите момчета стоят в рая, а лошите правят трансфери

източник: БГНЕС

Марио Балотели далеч не може да се похвали с харизма, като на бившия английски капитан. Италианецът не е просто лошото момче, той е най-гадното момче във футбола. В Англия вдигнаха ръце от него. Запали си къщата, тъпчеше се с китайско преди важен мач, сби се с Манчини и т.н. Най-точната представа за него добиваме от разказ на самия Жозе Моуриньо. „На почивката от 15 минути, 14 говорих с Балотели. Имахме само един нападател, а той вече беше получил жълт картон. Обяснявах му, че не трябва да се кара със съдията или противниците. В 46-та минута получи втори жълт картон“. Лошото момче отиде в Милан. Още преди години като играч на градския враг Интер, Супер Марио показа уклон към „росонерите“. Сега вече е част от фризьорския салон в атаката на Милан, който включва още Ел Шаарави и Нианг. Трима на обща възраст около 60 години. Перспективата е ясна, а как ще се справят с Марио, това вече е съвсем друга тема. Най-много в скоро време Берлускони да си направи прическа като на Балотели от зор.

Забелязва се още една тенденция. Бразилците отлитат в топлите страни. Демек, прибират си се вкъщи. Пато вече го направи, след като няколко години се „чупеше“ на поразия.

Най-мощните – Реал Мадрид и Барселона въобще не си мръднаха пръста. Каталунците преподписваха договори, като само Валдес се отклони от правата вяра. Реал си купи вратар по принуда, а и за да се изпълни детската мечта на Моуриньо. На Касияс не трябва да му е комфортно. Как да му е удобно с тоя гипс на ръката?

Къде сме ние? Преди години имаше такава анкета в авторитетното политическо предаване Панорама. България беше отсрамена от две сделки през януари. Станислав Манолев стана поредният наш сънародник стигнал до Висшата лига. Отиде при Бербатов във Фулъм, но под наем. Манолев определено си създаде име на лошо момче. В последните дни скъса нервите на всички в ПСВ, така както и те правеха с него. Направо им го върна тъпкано. Станислав е човек с позиция, ако не вярвате, обадете се на Матеус, който в момента има много свободно време. „Биреният“ скандал показа, че Манолев и извън терена не се плаши да влиза в шамарите.

Добрите момчета стоят в рая, а лошите правят трансфери

източник: БГНЕС

Мартин Петров ни изненада приятно със завръщането си в Примера дивисион. Това беше една чудесна новина. Крилото вече дава вид на много улегнал човек, но всички помним, каква „люта чушка“ беше. Петров не цепи басма никому, а този януари очевидно беше подходящ за такива характери.

И пак стигаме до Арсен Венгер, който иска да махнат януарския прозорец. Всъщност, надежда може и да се появи, но след няколко години. Преди това трябва да бъде изпълнено само едно условие – Валери Божинов да се откаже от футбола. Въпреки разклатената му репутация, той продължава да рисува на трансферното поле. Януарският футболен пазар е създаден заради него. През 2005 година той беше най-скъпата зимна покупка. Сега нещата стават задължително под наем и със солиден драматизъм. Явно все още се намират хазяи и за него. Щом има кой да плаща наемите, значи всичко е под контрол.

В белите държави трансферите секнаха снощи. При Левски и ЦСКА продължава да се говори за отворен процес. Селекцията на „сините“ е най-коментираната тема, а „червените“ си върнаха Спас Делев. До преди няколко седмици той „пиеше сериозно“, беше „глупаво дете“, а килограмите му бяха честа тема на разговори във футболните среди. Агентът му и спортният директор на ЦСКА се караха като в квартала, но завръщането на Спас Делев вече е факт.

Ако трябва да обобщим, най-точно може да го сторим чрез значимите договори в Западна Европа. Доброто момче, Дейвид Бекъм отиде в рая – ПСЖ. Лошото Марио Балотели подпали Италия и подписа с Милан. Изглежда всички са доволни, така че Венгер ще трябва да почака със своето разумно предложение.