Вратарят на Бърнли Том Хийтън потвърди, че има голяма вероятност да напусне клуба през януари заради привличането Джо Харт през лятото.

Хийтън бе вратар №1 на "тъмночервените" няколко сезона, но стана едва трети избор след сериозна травма, която получи по време на миналия шампионат. Сега Хийтън губи конкуренцията с Харт и Ник Поуп.

След връщането си в строя, 32-годишният страж се надяваше да се върне в състава и отново да впечатли мениджъра Шон Дайш, но не получи никакъв шанс и сега е готов да премине в друг клуб, в който да играе редовно.

"Не е нужно да бъдеш Айнщайн, за да проумееш - трудно ще ни вместят всички нас в отбора. През януари ще разглеждам варианти. Най-важното е да си намеря отбор, в който ще играя постоянно. В началото на сезона се върнах в строя, влязох в отлична форма, но след това контузих глезена си. Ник също получи травма и треньорът реши да вземе Джо. Той игра в няколко мача от Лига Европа, но после започна да стартира и в Премиършип, когато вече бях възстановен. Беше ми неприятно. Да, добре познавах Джо, знаех на какво е способен, но да съм честен, очаквах отново да започна да играя", сподели Хийтън, цитиран от Sky Sports.