С победата си над Дъстин Порие в събота Хабиб Нурмагомедов впечатли много хора, но не и колегата си Тони Фъргюсън. Нурмагомедов накaра Порие да се предаде в трети рунд и навлезе в серия от 12 поредни победи в UFC, а статистиката му  в ММА вече е 28-0.

Веднага след двубоя в събота започна да се говори за битка между него и Тони Фъргюсън, който е бивш временен шампион и също се намира в серия от 12 поредни победи в организацията. Това е битка, която феновете чакат дълги години, като двамата трябваше да се бият вече четири пъти, но срещата им винаги пропада.

Тони Фъргюсън се присмя на Дейна Уайт, който сподели, че американецът е следващ, но само ако приеме двубоя. „Кукувицата” е готов веднага да започнат преговори и битката им да се случи още в средата на декември.

В интервю за Helwani Фъргюсън сподели, че според него представянето на Хабиб е било мързеливо и еднотипно.

„Нямам нищо против него, но бе мързелив. И двамата преминаха през много нерви и подобни неща. Хабиб просто подложи Порие на напрежение, а той нямаше отговор”, каза Фъргюсън.

„Поздравявам го за победата, но както вече казах – бе мързелив. Подготвял съм се за него толкова много пъти. Той е добър боец, но знам как да го пречупя”, заяви американецът.

„Аз съм боец, който обича да вкарва много удари, ритници, колена и юмруци. А сега видях боец, който просто бута съперника към оградата и не прави кой знае какво. Виждам доста пропуски в играта му, но има добър екип зад него, който знае какво върши, така че съм сигурен, че ще се опитат да поправят грешките”, каза боецът.

„Мисля, че Дъстин се изплаши преди битката. Вероятно е било просто културен шок. Дойде им в повече и на двамата.”

„В следващата битка вероятно ще видите най-добрата версия на Хабиб, която някога сте виждали. Знам, че ще поправят „дупките” в неговата игра. Но аз ще го поставя в ситуации, в които не е бил”, закани се „Кукувицата”.

„Така че, Хабиб, наслади се на хамбургерите и другите боклуци, но не надебелявай, защото идвам за теб”, завърши Тони Фъргюсън.