Рекордните 664 заявки са подадени за участие в предстоящото Държавно първенство по кикбокс в Панагюрище. 

Градът и местният СК Оптикс са за пръв път домакини на състезание, организирано от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Надпреварата ще се състои идния уикенд (14-16 май). 

За първи път тази година двубоите ще се играят във всички стилове на дисциплината „Татами“, а именно „Пойнтфайтинг“, „Киклайт контакт“ и „Лайт контакт“. Държавното първенство в Панагюрище ще се отличи и с първото по рода си отборно състезание по „Пойнтфайтинг“. 

"Нашият клуб ще участва с 18 състезатели във всяка една възраст – 1 момиче, деца, юноши и мъже. СК Оптикс е създаден официално преди около 3 години и половина. Според мен големият интерес се дължи на това, че кикбоксът в момента се развива в много добра посока. Това се случва благодарение на ръководството на Конфедерацията. Ние лично предпочитаме „татами“ дисциплините, тъй като са по-близки и до другия спорт, с който се занимават повечето в клуба, а именно таекуондо-то. Надяваме се да оставим добро впечатление като домакини и да се справим, но основната част по организацията е на раменете на Централата.“, заяви старши треньорът на СК Оптикс Здравко Еров. 

Държавното първенство по кикбокс стартира още в петък с кантар от 12:00 часа, а двубоите стартират от 09:00 часа в събота.