Във времето на социална изолация заради COVID-19, Българската федерация по таекуондо ITF реши да организира Държавно първенство онлайн в дисциплината „Форма”. Естествено, състезателите няма как да показват организирано уменията си в спортната зала, но ще го направят в условия, които позволяват индивидуално да демонстрират най-доброто от себе си чрез специална интернет платформа. Тя е създадена за предстоящото събитие и се очаква над 300 таекуондисти от цялата страна да се включат. Всеки, който желае да покаже уменията на „Форма” ще трябва да запише видео на изпълнението си в периода 10-21 април и да го изпрати на Българска федерация по таекуондо. На 26 април треньорска комисия ще изгледа записаното от всеки един и ще оценява състезателите.

„Решихме да направим това състезание, защото в тези времена спортният дух е от изключително значение за всеки един от нас .Силата, която превръща всяко препятствие в стъпало по пътя нагоре. Точно днес, точно сега, повече от всякога имаме нужда от силата и от красотата на таекуондо ITF. Благодарение на технологиите можем да достигнем до всички състезатели, които искат да покажат своите възможности. Естествено, че при първа възможност най-добрите ще бъдат наградени с медали за представянето си. Силно се надявам скоро ограниченията да бъдат отменени и да влезем в залата за тренировки. Няма как цялата ситуация да не се отрази на подготовката ни, но спазваме всички мерки по отношение на карантината. Измести се Европейското ни първенство в Прага за август месец, но докато не приключи всичко не мога да кажа кога ще започне лагерът на националния отбор. Имаме изготвени няколко варианта, но нещата не зависят от нас. Предстоящото 1-во Държавно първенство - online в дисциплината „Форма” е уникална възможност за всеки, който иска да участва”, каза президентът на Бф таекуондо ITF - Марио Богданов.

Online първенството ще бъде за деца - от 11 до 13 годишна възраст, юноши и девойки – младша и старша, както и за мъже и жени.