Броени часове остават до старта на зрелищната бойна галавечер SENSHI, която ще изправи на ринга кикбоксьори срещу каратисти от близо 10 страни в общо 12 двубоя  по три правилника – на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, карате фул контакт и К-1. Бойното шоу започва точно в 19 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Специални гости на епичната галавечер са четирикратният световен шампион от легендарните серии К-1 Ернесто Хуст и трикратният победител на същата верига Петер Артс. Четирима от най-добрите бойци от школата на Артс ще покажат най-доброто от себе си по време на SENSHI.

За пръв път женски двубой ще открие бойното шоу. Една срещу друга по правилата на К-1 ще се изправят двукратната ни световна, трикратна европейска шампионка по муай-тай и балканска шампионка по кикбокс Теодора Кирилова и непобеждаваната досега киргистанка, която се състезава за Русия – 19-годишната Бегаим Какчекеева.

Сред българите, които ще се състезават за купа на супертурнира, са капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов и рекордьорът по участия на SENSHI и многократен медалист от десетки киокушин първенства Николай Йоргов. Предизвикателството пред двукратния ни световен шампион при професионалистите е тежък противник от Беларус, който е обявен за майстор на спорта в родината си. Йоргов пък ще се изправи на арената на SENSHI срещу японец, който е обявен за петият най-добър състезател по карате киокушин в света.

Пред родна публика днес ще играят трима аса от Варна - един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев, българският кикбоксьор и шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян, който ще се изправи срещу Томас Дуве от школата на кикбокс легендата Петер Артс, както и Али Юзеир - световен шампион по муай тай на WMF за 2018 година и балкански шампион по кикбокс за 2017 г. За Евстатиев и Юзеир битките ще са дебютни на арената на SENSHI.

Освен тежки битки, изпълнени с много обрати, нокаути и адреналин, за публиката на SENSHI има още една приятна изненада. Щастливец трибуните ще си тръгне от шоуто, освен с хубавите спомени, и с два двупосочни самолетни билета до Амстердам – столицата на родината на кикбокс легендите Петер Артс и Ернесто Хуст.

При влизането си в зала „Конгресна“, феновете ще получават талон, половината от който ще пускат в урна, а другата половина ще запазват. На двете части ще има един и същ номер. Преди последния двубой от шоуто, водещият ще изтегли от урната с всички участници един талон, като ще обяви номера на победителя, а щастливецът ще получи голямата си награда на ринга.

VIP маси и билети за бойното шоу може да се закупят от мрежата на Eventim.bg, както и от касите на Двореца на културата и спорта във Варна.

Вижте и цялата бойна карта на SENSHI:

Категория

Правилник

Червен ъгъл

Държава

Син ъгъл

Държава

1

 

-55

К-1

БЕГАИМ КАКЕКЧЕВВА

РУСИЯ

ТЕОДОРА КИРИЛОВА

БЪЛГАРИЯ

2

 

-65

SENSHI

ВИНИСИУС ГАСПАР

БРАЗИЛИЯ

ОМАР МАГОМЕДОВ

РУСИЯ

3

 

-70

SENSHI

СЕРАЛИ АБИЛКАСИМ

КАЗАХСТАН

АЛИ ЮЗЕИР

БЪЛГАРИЯ

4

 

-70

SENSHI

ДРАГАН ПЕШИЧ

СЪРБИЯ

ПЕТЪР СТОЙКОВ

БЪЛГАРИЯ

5

-75

Full contact karate

РУСЛАН НАСИБУЛИН

БЕЛАРУС

ИЛЯС БУКАЮА

ХОЛАНДИЯ

6

 

-75

SENSHI

АНДРЕЙ КОТОВ

КАЗАХСТАН

АЛЕКСАНДЪР ЕВСТАТИЕВ

БЪЛГАРИЯ

7

 

-75

K-1

ПАВЕЛ ПРАВАШИНСКИ

БЕЛАРУС

АТАНАС БОЖИЛОВ

БЪЛГАРИЯ

8

 

-75

Full contact karate

СУЛИМАН КОСУМОВ

РУСИЯ

ЦВЕТОЗАР

КЮЧУКОВ

БЪЛГАРИЯ

9

 

-80

Full contact karate

ДЖО МИЯХАРА

ЯПОНИЯ

НИКОЛАЙ ЙОРГОВ

БЪЛГАРИЯ

10

 

-80

K-1

ТОМАС ДУВЕ

ХОЛАНДИЯ

ЕДУАРД АЛЕКСАНЯН

БЪЛГАРИЯ

11

 

-95

Full contact karate

АНДРИЙ КАСЯНЧУК

УКРАЙНА

ЮТА УЧИДА

ЯПОНИЯ

12

 

-95

Full contact karate

ДМИТРО ДОРОХОВ

БЕЛАРУС

БАДЪР ФЕРДАУС

ХОЛАНДИЯ