Стойка Кръстева записа втора впечатляваща победа на олимпийската квалификация в Лондон. В категория до 51 килограма двукратната световна вицешампионка се наложи категорично над французойката Васила Елхариди с 5:0 съдийски гласа. Съперничката на българката започна активно мача като се опита да наложи темпото на игра от близка дистанция.

Стойка Кръстева не само успя да се защити, но и спечели рунда. Разгадала тактиката на французойката, Кръстева увеличи дистанцията в следващите две части и с умели финтове засичаше атаките на Елхариди, а в края на мача съдиите единодушно й дадоха победата.

Така Стойка Кръстева се класирана за четвъртфиналите, като по този начин си осигури минимум още два мача. Ако спечели следващата си битка срещу Светлана Солуянова (Русия) в четвъртък, българката ще си гарантира квота. В противен случай тя ще трябва да играе за шестото място, което дава виза за Токио в тази категория. Довечера около 21.00 часа в битка за класиране на олимпиадата излиза Даниел Асенов (52 кг), а три часа по-късно е и първият мач на Симеон Чамов (75 кг).