Аслъхан Мехмедова стартира по перфектен начин участието си на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул (Турция).

Българската се справи убедително с Рахма Мохамед (Египет) в категория до 63 килограма и постигна категорична победа с 5:0 съдийски гласа, след като изнесе боксова лекция на африканката си на ринга.

Асото, както е известна Мехмедова, видимо превъзхождаше противничката си. Тя доминираше изцяло в първите два рунда, в които съдиите дори ѝ присъдиха победа с по 10:8 точки. Това позволи на българката да намали темпото в третата част и без колебания да стигне до крайната победа.

Така за място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу ирландката Ейми Бродхърст. Мачът им ще се проведе в следобедната сесия на 15 май.

Още един двубой с българско участие ще се състои по-късно днес. Носителката на Купа "Странджа" за тази година Светлана Каменова ще се изправи срещу Ашлеян Лосада Мота от Пуерто Рико. Двубоят от категория до 57 килограма е пети във вечерната сесия на ринг Б и се очертава да започне в около 19:00 часа.