Националният ни отбор по бокс за младежи получи поредно признание за успехите, които постига. Съставът, воден от Борислав Бояджиев, бе посочен за №1 на месеца в традиционната анкета на Пресклуб "България”. Той е отличен за страхотните резултати, които талантите ни постигнаха на Европейското първенство в Будва през октомври.

Вотът на спортните журналисти отрежда именно младежите да вземат приза. Те ще получат наградата си в четвъртък, 18 ноември, от 11:30 часа в Пресклуб "България”.

На шампионата в Черна гора през миналия месец нашите боксьори спечелиха 4 медала. Със златни отличия се поздравиха Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг), а с бронзовите медали се окичиха Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг). Това отреди и четвърто място в крайното отборно класиране на талантите ни.

Припомняме, че за Росенов, Чолов и Кирилов първенството в Будва бе последен международен турнир при младежите. От следващата година те преминават в мъжкия национален отбор, като се очаква да дебютират на Купа "Странджа”. Надпреварата ще се проведе от 21 до 27 февруари в зала "София”.