Именно това вероятно си мисли всеки фен на бокса след снощната битка между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа. В дългоочакван мач реванш между двамата, британецът се завърна и си завоюва поясите на WBA, WBO, IBF и IBO обратно, след като му бяха отнети от същия съперник през юни. Така AJ стана световен шампион за втори път в своята кариера, но триумфът му остана силно критикуван от феновете. 

Залогът за Джошуа бе прекалено голям, затова той показа перфектно изграден тактически план, който следваше ясно през всички 12 рунда. Въпреки че британецът пласира ударите си в точните моменти, той не рискува и не се впусна в сериозна размяна, като вместо това се бе фокусирал изцяло върху това да пази безопасна дистанция в средата на ринга. 

С това си поведение AJ разочарова масовия боксов фен, който очакваше сблъсъкът да приключи със зрелищен нокаут за един от двамата боксьори. На пресконференцията след двубоя арабска журналистка поздрави Джошуа за успеха, но призна, че е очаквала повече от него. 

AJ отговори напълно в свой стил и заяви, че се доверява само на себе си относно това как да се бие. 

"Когато се изправяш срещу различни боксьори, те имат различни стилове. Някои от тях притискат противника си през цялото време, някои са нокаутьори. В бокса имаш добри вечери и лоши вечери. Това, което аз мога да направя, е да дам всичко от себе си и да остана смирен и концентриран."

"Правя го за себе си. Нали знаеш, ако се боксирах за публиката, за мнението на останалите, може би нямаше да съм победителят, който съм. Боксирам се по моя си начин. Доверявам се на собствения си подход. И съм шампион, така че ще следвам своите инстинкти", завърши Джошуа.