Антъни Джошуа се завърна с победа по точки срещу Джърмейн Франклин. Британският боксьор загуби две поредни битки от Олександър Усик, а в събота вечер отново се качи на ринга в "О2 арена" и доминира през по-голяма част от рундовете. Това му донесе и победата с единодушно съдийско решение.


Gulliver/GettyImages
37 снимки

Рунд 1: Нормално боксьорите започнаха предпазливо, но в средата на първия рунд и двамата успяха да си вкарат по един удар, но без особена сила зад крошетата. Джошуа много умело използваше лявата си ръка, за да пази дистанция и да вкарва удари в главата на американския си противник. В последните секунди на схватката съдията трябваше да ги раздели от клинч.

Рунд 2: Джошуа успя да вкара по-мощен удар в началото на втория рунд при една необмислена атака на Франклин, който се остави открит. Американският боксьор обаче показа, че попадението на Джошуа изобщо не му е повлияло. Двамата размениха по няколко крошета, но Джошуа определено нанасяше повече щети. И двамата все още пазеха дистанция и бяха внимателни. 30 секунди преди края на рунда Джошуа успя да вкара комбинация в тялото на Франклин, който за първи път имаше вид на ранен.

Рунд 3: По-настоятелно започна Франклин. Джърмейн Франклин успя да вкара комбинация с десен и ляв удар в главата на британеца. Американецът се впусна в атака още веднъж, но офанзивата му завърши с клинч, който бе разделен. Все пак това бе най-добрият рунд за Франклин от началото като в последните секунди двамата си размениха по още няколко удара, а Джошуа завърши с десен прав в лицето на опонента си. 

Рунд 4: Джошуа се съвзе, след като започна зле рунда и успя отново да доминира, пазейки дистанция. Той вкара няколко джаба, а клинчовете зачестиха. Джърмейн получи още два джаба в лицето и опита да контраатакува, притискайки Джошуа на въжетата, но не успя да наенсе точен удар преди рунда да завърши. 

Рунд 5: На старта на рунда Франклин успя да се приближи и пробва дори ъперкът, но не успя да пробие защитата на Джошуа, който продължи да се движи, да пази дистанция и да изморява Франклин с джабове. Още веднъж американеца получи чист десен прав в главата, но вместо да се разклати веднага скочи в атака. Неговата комбинация обаче не намери целта. Определено започна да се вижда умора и в двамата боксьори.

Рунд 6: Американецът продължи да изпитва проблеми с това да се приближи и да пробие защитата на Джошуа. Той пък успя да вкара и ъперкът, който обаче не бе чист, а само закачи Франклин. Въпреки това американският боксьор изглеждаше разклатен. Джърмейн Франклин обаче изобщо не отстъпи, а продължи да атакува и се впусна в още няколко близки размени, като включително вкара удари в главата на Джошуа. В края на рунда се видя разкървавения нос на Антъни Джошуа, който бе третиран от треньорския щаб в ъгъла му. 

Рунд 7: Отново добро начало на Франклин, който в първите секунди намери с ляв прав Джошуа, а след това дори направи успешна комбинация с ляв-десен в тялото на британеца. Бившият шампион отговори подобаващо и също нацели Франклин с лявата си ръка. В последните секунди отново двамата се впуснаха в размяна като Франклин намери тялото на Джошуа, а той отново прати един от джабовете си лицето на Франклин. 

Рунд 8: Силно начало на Джошуа, който със сигурност разклати Франклин с няколко крошета в главата му. 29-годишният американец обаче не показа слабост до края на рунда и продължи да се впуска в комбинации и размяна на удари с британеца.

Рунд 9: Отново печеливш в размените на удари излгеждаше Джошуа, който видимо контролираше нещата между въжетета. 40 секунди преди края на рунда обаче той получи много плътен и силен десен прав в главата, което определено му повлия.

Рунд 10: Джошуа започна енергично и агресивно. Той успя да направи добра комбинация, която попадна в целта, но след това отново отстъпи и продължи да запазва дистанция. Все пак, Франклин бе очевидно разклатен. След това и американеца отговори с много мощен десен в главата на бившия шампион, който се разлюля и се облегна на въжетата. Джошуя успя да се измъкне от хватката на американския си противник. Джошуа успя да намери Франклин с ъперкът, а след това вкара десен прав и лява кука в главата на Франклин в определено най-взривоопасния рунд от старта на битката. 

Рунд 11: Мощен удар на Джошуа! Франклин дори приклекна леко и загуби баланс, а Джошуа се възползва и вкара още няколко удара, но не успя да повали американеца. 30 секунди преди края на рунда Антъни Джошуа успя да вкара поредица от чисти джабове в лицето на Франклин. 

Рунд 12: Последен рунд, в който на Франклин му трябваше нокат, за да спечели срещата. Той обаче не успяваше да намери път през защитата на британеца. Джошуа продължаваше да изпълнява стратегията си и да стои настрана, вкарвайки джабовете си. Минута преди края на рунда Джошуа успя да вкара мощен десен удар, след който Франклин залитна напред, но се удържа на краката си. Двамата се впуснаха в свирепа размяна в финалните секунди, но битката завърши без нокаут.