Британският боксьор Амир Хан използва профилите си в социалните мрежи, за да направи стряскащо изявление по повод пандемията от COVID-19, която до този момент нанесе фрапиращи загуби на редица индустрии в световен мащаб, включително и спорта.

Според именития състезател, заразата с коронавируса е изкуствено създадена и е в резултат на строящата се в световен мащаб мрежа 5G. В последно време не са малко хората, които поддържат подобна теория.

В серия от кратки видеа в Instagram, Амир Хан твърди, че вирусът е създаден от правителствата с цел да бъде контролирана популацията в света.

„Не мисля, че всичко това идва от Китай. Това е чиста лъжа, наистина”, споделя Хан. „Казват, че хората са яли прилепи и змии. Какви са тези глупости? Вярвате ли им? Аз не! Коронавирусът това, коронавирусът онова… сигурно вече ви е писнало от това, както и на мен. Мислите ли, че всичко това има нещо общо с изграждането на кулите за 5G? Вирусът е създаден от човек. Направен е с причина – докато те тестват 5G”, казва още именитият боксьор.