Любомир Ангелов остана с бронз в категория до 57 килограма на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години в София. В последен мач от вечерния сеанс на шампионата Ангелов загуби с 0:5 съдийски гласа руснака Алексей Стародубцев, въпреки че в големи периоди от срещата беше напълно равностоен на съперника.

Така в първия полуфинален ден от първенството при юношите българите записаха победа и две поражения. По-рано днес Кристиян Цветанов се класира за финала при най-леките в категория до 46 килограма след успех с 5:0 съдийски гласа поляка Николас Павлик.

В спора за златото в сряда в зала "София" Цветанов ще срещне Расул Магомедов от Русия. При 48-килограмовите пък Любослав Методиев падна в оспорван мач с 1:4 съдийски гласа от испанеца Рафаел Лосано Серано.

В утрешния втори полуфинален ден на ринга ще излязат още шестима български представители, които ще търсят място на финалите. Това са Тони Сотиров (60 кг), Емил Кръстев (66 кг), Серги Владояну (70 кг), Стелиан Страхилов (75 кг), Георги Стоянов (80 кг ) и Кирил Борисов при най-тежките в категория над 80 килограма.