Световният шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър заяви амбицията си да спечели всички титли и да се превърне в абсолютен шампион в тежката категория. Американецът говори за пътя, който трябва да измине до там, осъзнавайки, че първата стъпка е победа над Анди Руис-младши.

Уайлдър призна уважението си към Руис за това, че преди три месеца произведе една от най-големите изненади в историята на бокса, побеждавайки Антъни Джошуа и превръщайки се в шампион на IBF, WBA, IBO и WBO в тежка категория.

Ако Руиз победи Джошуа отново в предстоящия реванш, Уайлдър би искал да се изправи срещу Руиз в края на 2020 г., за да обедини титлите и да установи пълно надмощие в рамките на тежката категория. Преди това обаче "Бронзовият бомбардировач" щу трябва да спечели нелеките реванши срещу Луис Ортис и Тайсън Фюри.

Ако двамата боксьори продължат да печелят и намерят своя път към битка един срещу друг, Уайлдър е убеден, че ще победи Руис по същия начин, по който е печелил всички, освен два от своите 42 професионални двубоя.

"В началото ще е добра битка, докато не се усетим един друг", каза Уайлдър пред BoxingScene.com. „Усетя ли го... о, той ще е долу, точно като останалите. Ще що пребия  - точка. Не знам друг начин да го кажа. Няма как някой да очаква да имам различен отговор от този. Ако се бием, ще пребия и Руис", заяви Уайлдър.

„В рамките на девет месеца ще имам възможността да стана единственият безспорен непобеден шампион в тежка категория в света“, каза Уайлдър. „Ако нещата вървят по план, ще имам този шанс. Забравете всичко останало", заяви Уайлдър.

"Това е, което феновете искат да видят. Подобно обединение е много важно за тежката категория. Ние сме по-близо от всякога да го имаме. Ще бъде невероятно, защото ще знаем кой е крайният шампион. Не всички тези различни имена. Един шампион, едно лице, едно име и то е Дионтей Уайлдър", завърши "Бронзовият бомбардировач".